Eksterne gjesteforelesere i Zoom

Slik kan gjesteforelesere bruke Zoom p? UiO.

Som standard skal gjesteforelesere ved UiO, avhengig av omfang, benytte en av f?lgende m?ter ? holde m?ter p? i zoom:

1) Hvis gjesteforeleseren har noe varighet p? oppholdet sitt, skal vedkommende f? registrert arbeidsforholdet i SAP, og dermed f? lokal UiO-konto med Zoom-m?telisens.

2) Hvis behovet er begrenset til kun noen f? m?ter kan en ansatt med UiO-konto og Zoom-m?telisens opprette og v?re vertskap m?tet for gjesteforeleseren, eller gj?re gjesteforeleseren til vert.

Den UiO-ansatte kan gj?re gjesteforeleseren til vert etter at m?tet har startet for s? ? forlate m?tet. Merk da at personen som har opprettet m?tet med sin konto ikke kan v?re vert for andre m?ter samtidig.  Den UiO-ansatte kan ogs? gj?re gjesteforeleseren til vert f?r m?tet.

Gj?r den eksterne brukeren til vert etter at m?tet har startet

Det er to m?ter du kan gj?re en ekstern bruker til host p? under et m?te.

• I m?tet kan du holde musepekeren over brukerens video, klikke p? de tre prikkene og velge Make Host.

Make host menyvalg

• Alternativt kan du gj?re en annen deltaker til host gjennom Deltakervinduet:
    • Trykk p? Manage Participants i kontrollpanelet nederst i Zoom-vinduet.
    • Hold musepekeren over navnet p? deltakeren du vil gj?re til assisterende m?teleder, klikk s? p? More.
    • Klikk p? Make Host.

Image may contain: Text, Screenshot, Font, Multimedia, Technology.

Gj?r den eksterne brukeren til vert f?r m?tet

Muligheten til ? gj?re en ekstern bruker til vert f?r m?tet er mer komplisert, men til gjengjeld kan det ordnes uten at du er n?dt til ? delta i m?tet. Det er imidlertid noen krav for at dette skal fungere.

• Det planlagte m?te m? ha Join before host aktivert.
  • Den eksterne brukeren m? ha Zoom-applikasjonen installert, og m? bruke denne til ? bli host f?r et m?te starter.
  • Du m? vite hva din Host key er.

Trinn 1: Planlegg m?tet og aktiver Join before host

?pne Zoom og klikk p? Schedule.

Etter dette er gjort, fyll ut m?teinformasjonen og klikk p? Advanced Options nederst i vinduet. Her kan du huke av for Enable join before host.

Image may contain: Text, Font, Screenshot, Line, Technology.

Til slutt klikker du p? Schedule knappen nederst i h?yre hj?rne.

Trinn 2: Finn din Host key og send den til en ekstern bruker

N? som du har planlagt m?tet m? du finne Host key og gi denne til den eksterne brukeren for at den skal kunne v?re vert for m?tet. Du finner din Host key nederst p? profilsiden din i Zoom

Host key

Trykk p? Show for ? se det 6-sifrede nummeret som er din Host Key. Denne m? du gi til den eksterne brukeren for at de skal kunne v?re m?teleder p? det planlagte m?tet.

Trinn 3: Den eksterne brukeren gj?r krav p? rollen som host

N? som du har planlagt et m?te og gitt den eksterne brukeren din Host key, kan de v?re med p? m?tet og innta rollen som vert. Etter at den eksterne brukeren har blitt med p? m?tet kan de trykke p? Claim host -knappen som ligger nederst p? deltakerlisten.

Claim host-knappen

De vil der bli bedt om ? skrive inn Host Key og trykke p? Claim Host. Da vil de v?re host p? samme m?te som du ville v?rt.

Slik bruker du Claim host

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 2. apr. 2020 13:52 - Sist endret 11. nov. 2021 08:28