Host, co-host, alternative host og UiO-ekstern host i Zoom

Rollene i et Zoom-m?te.

Host - vert/m?teleder

Alle m?ter/forelesninger/arrangementer i Zoom m? ha en vert/m?teleder. Det er den som kaller inn som er vert.

Verten har en del plikter og rettigheter de andre m?tedeltakerne ikke har. Verten kan blant annet gj?re andre til vert eller medvert, slippe inn fra venterom, dele skjerm og vise presentasjoner og sl? av og p? lyd og video for deltakerne. Verten er ogs? den eneste som kan avslutte et m?te for alle deltakere.

Co-host - medvert/assisterende m?teleder

Om du skal ha et st?rre m?te, forelesning eller arrangement, b?r du vurdere ? utnevne én eller flere medverter. Medverten hjelper til p? m?tet og kan blant annet f?lge med p? chat, hvem som ber om ordet, samt slippe inn deltakere fra venterom. Avtal med den eller de du vil ha som medverter p? forh?nd. N?r m?tet et i gang, er det enkelt ? gj?re deltakere til medverter.

Alternative host - alternativ vert

Om du kaller inn til et m?te du selv ikke skal v?re med p? eller ikke rekker ? ?pne m?tet til deltakerne kommer, kan du legge inn en alternativ vert for m?tet.

Du legger inn Alternative host i innstillingene n?r du kaller inn. Valget ligger under Advanced options. I feltet for Alternative host skriver du inn brukernavnet til den du vil ha som alternativ vert p? formen brukernavn@uio.no. Kun UiO-brukere kan v?re alternativ vert.

UiO-ekstern host - gjesteforeleser som vert

Av sikkerhetshensyn ?nsker UiO at forelesninger og m?ter holdes i UiO-Zoom. Dette er en lisensiert fullversjon av Zoom der personvern og sikkerhet er bedre enn i gratisversjonen av Zoom, og UiO har gjort sentrale innstillinger for ? bedre sikkerheten ytterligere. UiO-eksterne, for eksempel gjesteforelesere og andre, kan likevel v?re vert for m?tet/forelesningen.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 26. juni 2020 15:18 - Sist endret 7. okt. 2021 15:30